Stema si drapelul judetului Alba

DESCRIEREA DRAPELULUI JUDETULUI ALBA

Drapel jud. Alba

Drapelul județului Alba are fondul roșu (PANTONE RED – C0, M100, Y100, K0) cu un decupaj triunghiular alb (PANETONE TRANS.WHITE – C0, M0, Y0, K0) pe care este figurată stema județului.

Proporția între lățimea și lungimea drapelului este de 2/3. Triunghiul alb are 2 laturi egale cu înălțimea drapelului, cea de-a treia pornește din colțul stânga jos la 45o.

Stema județului este amplasată în triunghiul alb, are înălțimea de 1/4 din înălțimea drapelului și este amplasată față de latura din stânga și de sus la 1/10 din înălțimea drapelului.

Drapelul va fi fixat pe suport cu partea alba.

STEMA JUDETULUI ALBA

Stema jud. Alba

Este formatã dintr-un scut cu baza curbatã, despicat.

În primul cartier, pe albastru are un legionar roman de argint, stând în picioare spre stânga, ţinând în mâna dreaptã o lance de argint, iar în stânga un scut negru, cu inscripţia V.R.R. (virtus romana rediviva).

Cartierul secund, tãiat, are în partea de sus, pe roşu, o poartã de cetate, arcuitã, de argint, cu douã turnuri crenelate, având în intrare stema Moldovei, iar în partea inferioarã, pe aur, are sigiliul lui Avram Iancu (un brad verde încadrat de inscripþia SIGILLU PRAEFECTUREI AURARIE GEMINE).